Κυριακή 5 Μαΐου 2019



Πανευρωπαική Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης

Η ιστορία της Σόνιας. Ο γιός της γεννήθηκε με δυσχιδή ράχη και την έπεισαν οτι θα ήταν καλύτερα για όλους να τον αφήσει σε ίδρυμα. Η δισχιδής ράχη είναι το αποτέλεσμα ανώμαλου σχηματισμού του νευρικού σωλήνα, λόγω αποτυχίας στην σύγκλιση των οπίσθιων τόξων των σπονδύλων ώστε να σχηματισθεί ο οστέινος νωτιαίος σωλήνας που περιβάλλει το νωτιαίο μυελό. Πολλά παιδιά με δισχιδή ράχη, έχουν φυσιολογική νοημοσύνη και μπορούν να βαδίσουν, συνήθως με βοηθητικά μέσα. Εάν παρουσιασθούν μαθησιακά προβλήματα, εκεί μπορεί να βοηθήσει ή έγκαιρη εκπαιδευτική παρέμβαση. Ο Βρετανικός οργανισμός Lumos στήριξε την Σόνια ωστε να διατηρήσει επαφή με τον γιό της και να επανενωθεί η οικογένεια και ο γιός της να αποκτήσει τις βάσεις για να πραγματώσει το δικαίωμα του στην Ανεξάρτητη Διαβίωση, όπως αυτό θεμελιώνεται στο Άρθρο 19 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία ("Να ζουν ανεξάρτητα και να αποτελούν μέλη της κοινότητας"). 
  Πάμε τώρα στα άλλα 4 πράγματα που πρέπει ξέρετε για τα ορφανοτροφεία.
  Χέρια ψηλά :
 O οργανισμός Lumos σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού , πραγματοποίησε διετή παρέμβαση για την προετοιμασία των ωφελουμένων του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών στην Πελοπόννησο για την κυρίως φάση αποιδρυματοποίησης, αυτήν που είχε δεσμευτεί οτι θα αναλάβει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Περισσότερα για αυτό και το καινοφανές ενδιαφέρον των κομμάτων για την αναπηρία με αφορμή τις Ευρωεκλογές σε επόμενη ανάρτηση.
Αποσυντονιστείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου